Den selvopfyldende profeti der tryllebinder HRM - hvordan tilfredse medarbejdere bliver mere effektive

Den selvopfyldende profeti der tryllebinder HRM - hvordan tilfredse medarbejdere bliver mere effektive PowerPoint PPT Presentation


  • 317 Views
  • Uploaded on
  • Presentation posted in: General

Hvem var mest tilfredse med "jobbet"?. . . . . Indtil videre har fors

Download Presentation

Den selvopfyldende profeti der tryllebinder HRM - hvordan tilfredse medarbejdere bliver mere effektive

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Presentation Transcript


1. Den selvopfyldende profeti der tryllebinder HRM - hvordan tilfredse medarbejdere bliver mere effektive Jan Grau Kristensen Cand.psych., Ph.D HR Manager, Novo Nordisk Stand-up i Psykologforeningen

2. Hvem var mest tilfredse med ”jobbet”?

3. Typiske indvendinger i forhold til Ph.D præsentationen Det er jo blot et perspektiv blandt mange. Tal er taknemmelige og man kan få dem til at vise hvad som helst. Hvad har korrelationen mellem tilfredshed og effektivitet med mig at gøre? Jeg er proceskonsulent og skal blot hjælpe organisationen til at finde deres egne sammenhænge og løsninger. Fint nok men det du kritiserer er jo heller ikke det jeg gør Du er jo HRs svar på Bjørn Lomborg!

4. Det klip der satte det hele i gang Medarbejder: Jeg synes ærligt og uden pis det her har været en af de værste morgener i de 10 år, jeg har været her… Leder: Jamen det kommer an på hvordan man ser på det [medarbejders navn] Medarbejder: …Og det vil jeg have lov til at sige Leder: Ja men det synes jeg er helt fint, du har bare ikke sat andet siden klokken den var fem, og det bliver nødt til at stoppe på et tidspunkt Medarbejder: nej jeg har ikke sagt det siden klokken fem Leder: Jo du startede her i morges klokken fem, og nu hører du efter hvad jeg siger, for jeg har hørt på det siden klokken fem, og nu bliver det nødt til at stoppe, vi er nødt til at komme tilbage og komme i gang.

5. Reaktioner på filmen

6. McGregors teori som HRs selvopfyldende profeti

7. Den manglende korrelation Hvordan kunne vi have været fastholdt i en forståelse der tydeligvis var forkert så længe.Hvordan kunne vi have været fastholdt i en forståelse der tydeligvis var forkert så længe.

8. Organisationspsykologiens udvikling Fastholde ved hele tiden at sige ikke godt nok.Fastholde ved hele tiden at sige ikke godt nok.

9. De empiriske beviser Dobbelt: både afvise og komme med ny tolkning. 2 ud af 5 Laisses faire Reproduktion mislykkesDobbelt: både afvise og komme med ny tolkning. 2 ud af 5 Laisses faire Reproduktion mislykkes

10. Produktionsøvelse Det selvstyrende team består af 5 medarbejdere, der står i forlængelse af hinanden på en produktionslinie. På skift slår de med en terning. Terningens øjne afgør hvor meget de personligt kan producere på 1 runde. Det de producerer er det de kan give videre til den næste I alt kan de nå 5 runder på en dag. Hvor meget kan de så samlet nå at producere på en dag?

11. Den alternative udlægning 1960. Tayloristisk system. Sprænge-fylde-flytte. Problem. Fælles løn brug for ledelse til at koordinere. 1960 5-5-5-5-8 5,6 7-7-7-7-7. simpleste form. Koordinering. Ingen turde adressere det, for alle ikke er lige. Fuldstændig opløsning. Nat begynder møde ind om dagen. Fået at vide de skal Realisere sig selv. Generelt fænomen at selvstyre er allermest effektivt når nogen uformelt tager ledelsen. Konklusion her omvendt. Det var ikke ledelsen der gav magten fra sig, det var medarbejderne der tillod nogle at lede. Ikke uproblematisk at tage ledelse 1940 Lykkedes nogen at sætte sig i respekt. Fremfor andre. Bedre lege kontra modsætning til leg. 1920 medarbejderne reagerede automatisk forsøgsbetingelser. I virkeligheden regnet den ud. Det helt store problem i dag er at organisationer pådutter medarbejdere teori y som perspektiv, hvorefter ledelse bliver umulig. Heldigvis ikke lykkedes 100%. Medarbejdere ikke optaget af selvrealisering alene, selvopofrelse. Adresserer dem på en anden måde.Vejen til at bryde den selvopfyldende profeti er at HR stiller et andet spørgsmål. 1960. Tayloristisk system. Sprænge-fylde-flytte. Problem. Fælles løn brug for ledelse til at koordinere. 1960 5-5-5-5-8 5,6 7-7-7-7-7. simpleste form. Koordinering. Ingen turde adressere det, for alle ikke er lige. Fuldstændig opløsning. Nat begynder møde ind om dagen. Fået at vide de skal Realisere sig selv. Generelt fænomen at selvstyre er allermest effektivt når nogen uformelt tager ledelsen. Konklusion her omvendt. Det var ikke ledelsen der gav magten fra sig, det var medarbejderne der tillod nogle at lede. Ikke uproblematisk at tage ledelse 1940 Lykkedes nogen at sætte sig i respekt. Fremfor andre. Bedre lege kontra modsætning til leg. 1920 medarbejderne reagerede automatisk forsøgsbetingelser. I virkeligheden regnet den ud. Det helt store problem i dag er at organisationer pådutter medarbejdere teori y som perspektiv, hvorefter ledelse bliver umulig. Heldigvis ikke lykkedes 100%. Medarbejdere ikke optaget af selvrealisering alene, selvopofrelse. Adresserer dem på en anden måde.Vejen til at bryde den selvopfyldende profeti er at HR stiller et andet spørgsmål.

12. Hvor er organisationspsykologien på vej hen? Ekspert rådgivning Produktionsproces Normer på produktiongulvet Medarbejder planlægning Herzberg: Fortæl om en exceptionel god oplevelse?

13. Hvem var mest tilfredse med ”jobbet”?

14. Hvem var mest tilfredse med ”jobbet”?

15. Køb den, Køb den Bogen kan købes for ca 400,- kr via: [email protected]

  • Login