Gazdasági krízis
Download
1 / 15

Gazdasági krízis érth€tően... - PowerPoint PPT Presentation


  • 106 Views
  • Uploaded on

Gazdasági krízis érth€tően. Megkértünk egy fináncszakembert, magyarázza meg egy olyan szinten az európai gazdasági válságot, hogy az okát minden szam... pardon, mindenki megérthesse. A következ ő kis története t kaptuk :.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about ' Gazdasági krízis érth€tően...' - carlos-cannon


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

Gazdasági krízis

érth€tően...


Megkértünk egy fináncszakembert, magyarázza meg egy olyan szinten az európai gazdasági válságot, hogy az okát minden szam... pardon, mindenki megérthesse...

A következő kis történetet kaptuk:


E olyan szinten az európai gazdasági válságot, hogy az okát minden szam... pardon, mindenki megérthesse... gy kis falucskában ismeretlen lovag verte fel a tanyáját és 100 eurót ajánlott minden eladó szamárért.


E olyan szinten az európai gazdasági válságot, hogy az okát minden szam... pardon, mindenki megérthesse... gy része a lakosságnak eladta a szamarát...

... másnap a lovag még jobb ajánlatot tett:

150 euródarabja...minden szamárnak!

A lakosság egy további része is az eladás mellett döntött...


Az elkövetkez olyan szinten az európai gazdasági válságot, hogy az okát minden szam... pardon, mindenki megérthesse... ő napon már 300 [háromszáz] euróra tetézte az ajánlatát, az utolsó pár szamár is gazdát cserélt!


Látván, hogy több szamár nem akad, hát 500 eurót olyan szinten az európai gazdasági válságot, hogy az okát minden szam... pardon, mindenki megérthesse... ígért minden szamárért, mit a jövő hétig kerít a falu bármelyik tagja... És távozott...


A következ olyan szinten az európai gazdasági válságot, hogy az okát minden szam... pardon, mindenki megérthesse... ő napokban pedig elküldte a szolgáit a megvásárolt szamarakkal és 400 euróban árultatta darabját ugyanabban a falucskában.


A biztos jövedelem hitelében kaptak a falubeliek az ajánlaton és megvették a saját szamaraikat 400 euróért. Akinek meg pénze nem volt, hát kölcsönt vett fel...


E ajánlaton és megvették a saját szamaraikat 400 euróért. Akinek meg pénze nem volt, hát kölcsönt vett fel...ljött az álmok hete, de az úrnak és szolgáinak bottal üthették a nyomát... Sehol nem voltak.

Az eredmény: a falucska megtelt szamárral és nyakig adóssággal...


Aki kölcsönt vett föl, hiába adta volna a szamarát el, a költségeket és az adósságot nem tudta volna visszafizetni.

A pénkölcsönzők elsírták a bajukat a hatóságnak, hogy segítség nélkül tönkre fognak menni és akkor ki fog tovább pénzt kölcsönözni? Mindenki tönkremegy?


Ahelyett, hogy a polgármester a falubelieket mentette volna meg és kárpótolta volna őket, odaadta a község pénzét a bankároknak pardon pénzkölcsönzőknek, hogy ne menjenek tönkre... Hiába na, közelebb a gatya mint a nadrág... A pénzkölcsönzők viszont nem törölték a falubeliek adósságát és továbbra is gyötörték őket a visszafizetésért!

A polgármester elpazarolta a község kasszáját és így eladósodott.


Megpróbált a környez meg és kárpótolta volna ő községektől pénzt kölcsönözni, ezek meg azt válaszolták, hogy nuku segítség és nuku pénz, mert úgy sem fogja tudni visszafizetni...

eredmény: mindenki becsapva...


A pénzkölcsönz meg és kárpótolta volna ők egy csomó személytőlelkoboztatták a már értéktelen szamarakat,zálog gyanánt.


A falubeliek egy csomó pénzt veszítettek, meg és kárpótolta volna már akinek volt. Akinek nem volt, annak lett adóssága.

A község tönkrement és elvesztette a hitelét. Pénzt csak nagyon magas kamatra kap a pénzkölcsönzőktől...

Spórolni kell!A község csökkentette a hivatalnokok fizetését...

Nos, ösmerős? Münk mik vogymuk? 


Szerz meg és kárpótolta volna ő: ismeretlen

Portugál eredetiből fordította egy román, abbul meg egy magyar...Képek a net-ről!


ad