El sz r is az id sek vil gnapja alkalm b l k sz ntj k az id seket
Download
1 / 26

Először is az Idősek Világnapja alkalmából köszöntjük az időseket. - PowerPoint PPT Presentation


  • 111 Views
  • Uploaded on

Először is az Idősek Világnapja alkalmából köszöntjük az időseket. Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét AZ IDŐSEK VILÁGNAPJÁvá. Napjainkban kb. 600 millió hatvan év feletti személy él a világon, számuk 2025-re akár meg is kétszereződhet.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about ' Először is az Idősek Világnapja alkalmából köszöntjük az időseket.' - butch


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
El sz r is az id sek vil gnapja alkalm b l k sz ntj k az id seket

Először is az Idősek Világnapja alkalmából köszöntjük az időseket.

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét AZ IDŐSEK VILÁGNAPJÁvá. Napjainkban kb. 600 millió hatvan év feletti személy él a világon, számuk 2025-re akár meg is kétszereződhet.


176 napja pr 26 n tal lkoztunk utolj ra milyen esem nyek t rt ntek az ta

176 napja (ápr 26-án) találkoztunk utoljára. köszöntjük az időseket.Milyen események történtek azóta?

Tanácskozik a Csipet Csapat


Milyen problémák merültek fel köszöntjük az időseket.május eleje óta a Technikumban?Hol tart ezek intézése? Milyen egyéb ügyek voltak ezeken kívül?

A lakosság által felvetett és a hivatalnak leadott lényegesebb problémák…

- A Lorántffy Kollégium mellett kérte az iskola igazgatója, hogy kerüljön kialakításra egy dohányzóhely a diákoknak. Az intézkedés célja, hogy a diákok ne zavarják a lakókat. A dohányzóhely elkészült…


Az Esze Tamás utca 13/c lépcsőház bejárata elől kiszedték a lakók által korábban kért két darab cölöpöt, ezek pótlását kértem a hivataltól.


A Görbe utca 3 mellett a bal oldalon az autósok tönkretették a pázsitot, cölöpökkel való lezárását javasoltam a hivatalnak. Megtörtént…


A városrészben állandó a tönkretették a pázsitot, cölöpökkel való lezárását javasoltam a hivatalnak. Megtörtént…parkolóhiány. Kezdeményezésünkre a Görbe utcában összesen 4 db új parkolóépült az autósok nagy örömére...


Áprilisban jeleztem a hivatalnak, hogy a Bocskai utca páratlan felén levő játszótéren a hinta élet-veszélyes. Sürgős javíttatását kértem. Megtörtént.


Az esze tam s utca 1 el tti pad h tt ml ja hi nyzott p tl s t k rtem a hivatalt l megt rt nt
Az Esze Tamás utca 1 előtti pad háttámlája hiányzott. Pótlását kértem a hivataltól. Megtörtént.


A Béke téren a Pótlását kértem a hivataltól. Megtörtént.hirdetőtábla ajtaja nyitva volt, az ajtót nem lehetett becsukni. Javíttatását kértem a hivataltól. Megtörtént…


A Bocskai utca 7/B mögötti területen a nagyfeszültségi kábel alatt az E-ON - a város helyett - levágta a fás-bokros részt. A zöldnyesedék azonban ott maradt, komoly tűzveszélyt okozva. Az elszállíttatását kértem a hivataltól. A mai napig nem történt meg az elszállítás, kétszer szóltam miatta a közgyűlésen. A jövő heti közgyűlésen megint szólni fogok.


A Nyomda udvarban (Dózsa György út 27-31 mögött) a kisszemetesnél rengeteg szemét volt. Elszállíttatását kértem a hivataltól. Megtörtént…


A Gábor Áron utcai Aprók Háza Óvoda bejárata rendkívül balesetveszélyessé vált az évek alatt. Az óvoda vezetője a sürgős javíttatását kérte. A kérést továbbítottam a hivatalnak. A lépcsőt teljesen felújították.


Az Esze Tamás utca 13 és 15 között a füves területen egy nagy faágcsoport volt, elszállítta-tását kértem a hivataltól. Megtörtént…


Megjav ttattuk a kall s dezs utca 22 el tti let rt t ml j padot
Megjavíttattuk a Kallós Dezső utca 22 egy nagy faágcsoport volt, elszállítta-tását kértem a hivataltól. Megtörtént…előtti letört támlájú padot.


És még ezeken kívül elintéztük: egy nagy faágcsoport volt, elszállítta-tását kértem a hivataltól. Megtörtént…- 6 köztéri utcavilágítás kiégett lámpa javíttatása,- 2 forgalomirányító lámpa javíttatása,3 db törött csatornafedél javíttatása, - megritkíttattuk a bokrokat a Nyomda udvarban.Felvetett (még elintézetlen) problémák:- A városi piacra kértek a nyugdíjasok két padot a húsboltok közé, ahol megpihenhetnek. A padok kihelyeztetését kértem a hivataltól,- A piac élelmiszer árusító részén a dohányzás tilalmát elrendelő határozatot és táblákat kértek. Megkértem a hivatalt, hogy az ÁNTSZ-el közösen vizsgálják meg ennek a lehetőségét.


a Táncsics M. utca 7. előtt a gyalogjárdán egy csatornafedél eltörött, mély lyuk van rajta. Javíttatását kértem a hivataltól,- az Építők útja 10. mögötti részen a pad mellett egy közvilágítást biztosító lámpában kiégett az égő. Ennek kicserélését kértem a hivataltól,- a Vasvári Iskola előtti parkban a járda mellett van egy kidőlt balesetveszélyes villamos szek-rény. Ennek rendbetételét kértem a hivataltól,- a Bocskai belső udvarban az északnyugati sarokban egy utcavilágítás melletti fát kérik a lakók megritkíttatni.


kezdeményeztem, hogy az Esze Tamás utca elején mindkét oldalon lehessen parkolni, ezzel 8 db parkolóval bővülne a városrész,- a Bocskai u. 10 melletti „tengelytörő” kátyú betemettetését kértem a hivataltól,- a Táncsics M. utca 6. előtti sérült járdaszegély rendbetételét kértem a hivataltól,- a LOFY Kollégium melletti völgylépcső állapota kritikussá-életveszélyessé vált, felmérését és javíttatását kértem a hivataltól.


Egy b t rt n sek
Egyéb történések: oldalon lehessen parkolni, ezzel 8 db parkolóval bővülne a városrész,

  • Május 3-án Naszladiné Irénkével részt vettünk a DK nyílt lakossági fórumán, melyen Gyurcsány Ferenc ex-miniszterelnök volt a vendég.


Május 10-én és 23-án ismét akcióban volt a Tech-nikum Csapat. Folytatva az ápr. 25-én elkezdett virágágyás kő lábazat festést, 500 négyzetméter kő lábazatot festettünk le, így megszépítve a Görbe utcát.


2012. május 16-án délután egy kis technikumi zöldterület újult meg a Technikum Csapat kezemunkájának köszönhetően. A lelkes közösségi brigád másfél köbméter humusszal töltötte fel az autósok által tönkretett területet, 6 darab védő-cölöpöt ásott le, 600 kg virágföldet terített le, majd fűmaggal vetette be az immáron megújult zöldterületet. Ez mellett még 8 zsák szemetet is összegyűjtöttünk. A lakosok által is elismert közösségi munkán 12 fő vett részt.


Június 8-án a Technikum Csapat meglepetéssel készült a Dunaújvárosi Hajléktalan Centrum hajléktalanjai számára. Kismoni László felhívása után - a kapott jelentős adománynak köszönhetően - finom ebédet főztünk (és tálaltunk fel) a centrum lakói számára, s ezen kívül még hasznos eszközöket (vérnyomásmérő, vércukorszintmérő, tartós elemek, töltő) is tudtunk ajándékozni a rászorultaknak. S nem utolsósorban itt viseltük először a csapat új logójával nyomott pólóit.


Június 20-án felhívással éltem az árván maradt Ötvös Dávid és nagymamája Csepke Béláné megsegítésére. A jelentős adományokból élelmiszer, mosógép, kerékpár, számítógép és festék is került a bajba jutott család birtokába.


A Kallós Dezső utca statikai vizsgálatának újabb tanulmánya még május elején elkészült, és augusztusban (!) meg is kaptam a hivataltól. Ezt a szakvéleményt szeptember elején eljuttattam az utca lakóinak (a közös képviselőkön keresztül).A hivatal újra ki akarja nyitni az utcát a forgalom számára. Az ügynek még nincsen vége, folytatódik. Újabb lakossági fórum lesz a témában. /a szakvélemény a honlapomon elolvasható/- Október 10-én és 11-én tartottam egy hajnali bejárást, ahol a városrész utcavilágításainak helyzetét mértem fel. A városrészben összesen 34 rossz, kiégett lámpát találtam, melyek sürgős javíttatását kértem a mai napon.


Kezdeményeztem a szeptember 20-i közgyűlésen, hogy a vasmű bejelentett 800 fős leépítéseinek kezelésére tegyük rendbe a város foglalkoztatási közalapítványát. Tóth Kálmán képviselőtársammal együtt egyeztetni fogunk a cég szakszervezeteivel és a Tankilevich cégvezető úrral a kialakult helyzetről és a város teendőiről…


Rengeteget dolgoztunk m jus eleje ta mindenkinek k sz n m a munk j t
Rengeteget dolgoztunk május eleje óta. vasmű bejelentett 800 fős leépítéseinek kezelésére tegyük rendbe a város foglalkoztatási közalapítványát. Mindenkinek köszönöm a munkáját.

A közeljövő teendői:

  • A városrész problémáinak hivatal felé való képviselete: kérlek benneteket hozzátok nekem a problémákat, hogy intézhessem őket…

  • A városrész karácsonyfája projekt indítása… Mikortól-meddig legyen? Advent első vasárnapja december 2, Vízkereszt pedig január 6. Tehát december 2-től január 6-ig… Dobozokat kell készítenünk megint. Sajnos. Ez az én hibám, én trehánykodtam el a tavalyi dobozokat…

    Még valami ötlet?????????


K sz n m a figyelmet
Köszönöm a figyelmet! vasmű bejelentett 800 fős leépítéseinek kezelésére tegyük rendbe a város foglalkoztatási közalapítványát.


ad