Vérmérsékletem képekben
Download
1 / 25

Vérmérsékletem képekben - PowerPoint PPT Presentation


 • 95 Views
 • Uploaded on
 • Presentation posted in: General

Vérmérsékletem képekben. Vérmérséklet típusok. Az embereket mindig foglalkoztatta a kérdés, hogy miért vagyunk különbözőek, miért reagálunk másként a ránk ható ingerekre, miért értelmezi két ember ugyanazt a helyzetet eltérően .

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'Vérmérsékletem képekben ' - bertha


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

V rm rs klet t pusok
Vérmérséklet típusok

Az embereket mindig foglalkoztatta a kérdés, hogy miért vagyunk különbözőek, miért reagálunk másként a ránk ható ingerekre, miért értelmezi két ember ugyanazt a helyzetet eltérően.


V rm rs kletem k pekben

A temperamentum típusazemberilénykimondottanszemélyesjellemvonásainakazösszessége. Minden típusbanolyantermészeteséstársadalmisajátosságokrejlenek, melyektöbbékevésbékiegyensúlyozottak.


Szangvinikus temperamentum
Szangvinikus temperamentum

A szangvinikus jókedvű, magabiztos és optimista ember. Szeret énekelni zuhanyozás közben, levélíráskor pedig minden mondat végére felkiáltójelet tesz!


V rm rs kletem k pekben

Minden közelibarátjánakbecenevetad.Általában a bulikhangadóikéntismerikőt. Nagyonvonzószemélyiségevan, azembereklebzselnekkörülötte. Jólmeséléssohanemfogy ki a szavakból.


V rm rs kletem k pekben

Ő a buli a bulikban! Jóhumorérzéke van ésimád emberekelőttlenni.


V rm rs kletem k pekben

A szangvinikus ember engedékeny, jószívű, nyílt, fogékony, együttérző, segítőkész. Csehov "lelkecskémnek" nevezte el őket. Képtelenekelviselnimásokszenvedését. Ha sírvalaki, a "lelkecském" is készenáll a sírásra.


V rm rs kletem k pekben

Őszinteéshiszékeny. Ez barátságában is észrevehető. Nemharagtartóésnagyonrövididőelteltévelkérbocsánatot. Azonban könnyenharagragerjedésnagyonhangos. Nyugtalan, nemlehetrászámítaniés a jelenértél.


V rm rs kletem k pekben

Szereti a tartós, szoros barátságokat, de nehezen nyíl meg mások előtt és elővigyázatos mások bizalmával kapcsolatban. Értékeli barátait és szeret apró örömöket szerezni nekik.


V rm rs kletem k pekben

Munkakerülő meg mások előtt és elővigyázatos mások bizalmával kapcsolatban. Értékeli barátait és szeret apró örömöket szerezni nekik., inkábbbeszél, mint dolgozik. Megfeledkezikkötelezettségeirőlésszervezetlen.. Nehéznekibefejezniazt, amitelkezdettéskönnyenelvesztimagabiztosságát. Nemterveza jövőre.

Hajta népszerűségreésazelismerésre. Kihasználja az új lehetőségeket és keresi az új kihívásokat.


V rm rs kletem k pekben

De meg mások előtt és elővigyázatos mások bizalmával kapcsolatban. Értékeli barátait és szeret apró örömöket szerezni nekik.igazán csak azt a feladatot végzi el pontosan, amely érdekli, amihez ért vagy éppen amihez akkor van kedve.

Nagyraértékeli a színházatés a művészeteket.


V rm rs kletem k pekben

Munkahelyén meg mások előtt és elővigyázatos mások bizalmával kapcsolatban. Értékeli barátait és szeret apró örömöket szerezni nekik.a szangvinikuslelkesítésmotiválmásokat a feladatelvégzésére.

Vezető típus, szeret a figyelem középpontjában lenni.


V rm rs kletem k pekben

Szeret meg mások előtt és elővigyázatos mások bizalmával kapcsolatban. Értékeli barátait és szeret apró örömöket szerezni nekik.önkéntesmunkákatvállalni. Lelkesésszeretiazembereket. Sikeresenráveszmásokatarra, hogycsatlakozzanakhozzá.

Szinte kötelességének érzi, hogy másokon segítsen. Ez örömöt okoz neki és elégedetté teszi önmagával szemben.


V rm rs kletem k pekben

Törekszik kitűnni egyediségével, és színt vinni egy közösségbe. Szereti feldobni a hangulatot és jókedvre deríteni társait.


V rm rs kletem k pekben

Nagyon közösségbe. Szereti feldobni a hangulatot és jókedvre deríteni társait.is kimutatjaérzelmeit. Van, akiknektúlboldognak, felszínesnektűnik.Érzelmekalapjándöntéskönnyenelvonható a figyelme.


V rm rs kletem k pekben

Utálj közösségbe. Szereti feldobni a hangulatot és jókedvre deríteni társait.aazegyedüllétetéskiakad, ha nemleheta figyelemközpontjában.Párkapcsolatokban a barátságosságafélreérthető, komolyabbérdeklődésnektűnhet.


V rm rs kletem k pekben

Gyakran közösségbe. Szereti feldobni a hangulatot és jókedvre deríteni társait.sírvafakadegy film nézésevagyegyregényolvasásaközben, annyiraátéliannaktartalmát. Azilyen ember nagyonszereti a gyerekeketésazállatokat, imádjamásokkal "megosztaniörömétésbánatát"


V rm rs kletem k pekben

A szangvinikus szülői feladatát is lelkesen teljesíti. Mindent megtesz, hogy gyermekének szép jövőt biztosítson és ne kövessen el hibákat a nevelésben.


V rm rs kletem k pekben
Igyekszik rengeteg időt gyermekével tölteni és mindig a kedvében járni, még akkor is, ha gondolatai és problémái nem engednék.


V rm rs kletem k pekben

A szangvinikus ember m kedvében járni, még akkor is, ha gondolatai és problémái nem engednék.indigvalamiújfajtaidőtöltésttalálki, kreatív, színes. Mindigjóbenyomástkeltésmutatóskezdeteketszeretalkotni a rábízottprogramoknak.Imádjaa bókokatés a spontándolgokat. Öntelt és naív.Nagyonjóltudmentegetőzni.


V rm rs kletem k pekben

Nem kedvében járni, még akkor is, ha gondolatai és problémái nem engednék.emlékszikazemberekneveire, de végtelenségigtudbeszélnitriviálisdolgokról.Beszélgetésekbendomináljaa többieket, beleszólésnemfigyelarra, amit a másikmond. Szeretmásokhelyettválaszolni. Többszörismétlia történeteités a vicceit. Egyedi személyiség.


V rm rs kletem k pekben

 • Források: kedvében járni, még akkor is, ha gondolatai és problémái nem engednék.

  • www.google.hu

   Készítette:

   Soós Edina


 • Login