Topli kamen - PowerPoint PPT Presentation

Topli kamen
Download
1 / 9

  • 96 Views
  • Uploaded on
  • Presentation posted in: General

Topli kamen. Prema jednoj legendi, nakon požara u Aleksandrijskoj knjižnici u Egiptu, sačuvana je jedna knjiga. Budući da nije bila posebno vrijedna prodana je nekom siromašnom čovjeku za nekoliko novčića.

I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.

Download Presentation

Topli kamen

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Presentation Transcript


Topli kamen

Topli kamen


Topli kamen

Prema jednoj legendi, nakon požara u Aleksandrijskoj knjižnici u Egiptu, sačuvana je jedna knjiga. Budući da nije bila posebno vrijedna prodana je nekom siromašnom čovjeku za nekoliko novčića.


Topli kamen

Knjiga nije bila posebno zanimljiva, ali je između njenih stranica bio umetnut tanak papirus na kojem je bila zapisana tajna

“toplog kamena”.


Topli kamen

Topli kamen je mali oblutak koji je mogao pretvoriti bilo koji metal u čisto zlato. Na papirusu je pisalo da je topli kamen negdje među tisućama sličnih kamenčića i da širi toplinu, dok su svi ostali hladni.


Topli kamen

Odlučivši krenuti u potragu za toplim kamenom, čovjek je prodao svoju skromnu imovinu, kupio osnovne namirnice, preselio se na obalu mora i počeo pretraživati oblutke.


Topli kamen

Znao je da bi se moglo dogoditi da - dok  bude  tražio magični kamen - uzme jedan isti oblutak mnogo puta. Zato je sve one koji su bili hladni bacao u more. Cijeli dan je proveo tražeći ali nije našao topli kamen. Ipak nije odustajao.


Topli kamen

Uze kamen. Hladan. Baci ga u more. Uze sljedeći. Baci ga u more. Tako su se dani nizali u tjedne,

tjedni u mjesece.


Topli kamen

Jednog dana je, međutim, uzeo kamen koji je bio topao.

Bacio ga je u more prije nego što je shvatio što je učinio.

Razvio je tako snažnu naviku bacanja kamenja u more da nije primijetio da je to bio kamen koji je mjesecima tražio.


Topli kamen

Tako je i s prilikama u životu. Ako nismo dovoljno obazrivi, lako se može dogoditi da uopće ne primijetimo pruženu priliku i da nam izmakne iz ruku.

http://www.nadbiskupija-split.com/katehetski


  • Login