Boat buying answers
Download
1 / 11

Boat Buying Answers - PowerPoint PPT Presentation


  • 124 Views
  • Uploaded on

Boat Buying Answers. The dinghy is for sale in a boat shop for $2700 but by paying cash Greg can save 20 %. 20% of $2700 20 ÷ 100 x 2700 = 540 2700 – 540 = 2160 The cash price is $2160.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about ' Boat Buying Answers' - artie


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

The dinghy is for sale in a boat shop for 2700 but by paying cash greg can save 20
The dinghy is for sale in a boat shop for $2700 but by paying cash Greg can save 20%.

20% of $2700

20 ÷ 100 x 2700 = 540

2700 – 540 = 2160

The cash price is $2160


Greg will also need oars and safety gear which will cost 0.05 times the price of the dinghy (the before sale price of $2700).

0.05 x 2700 = 135

The oars and safety gear cost $135


Because some of his friends use Greg’s boat they agree to split the price in a ratio of 2:7 with Greg paying the larger share.

Greg’s share is 7/9 of the price.

7 ÷ 9 x 2160 = 1680

Greg’s share of the price is $1680


Greg works part time for 15 hours a week he is paid 19 50 per hour before tax
Greg works part time for 15 hours a week. He is paid $19.50 per hour before tax.

15 x 19.50 = 292.5

Greg earns $292.5 per week


Greg pays 22 tax to the government
Greg pays 22% tax to the Government. per hour before tax.

22% of 292.5

22 ÷ 100 x 292.5 = 64.35

292.5 – 64.35 = 228.15

After paying tax, Greg gets to keep $228.15 per week.


Greg has to use his weekly money for other expenses as well and can only afford to save ¼ of his income after tax.

1 ÷ 4 x 228.15 = 57.0375

Greg saves $57.04 per week.


Because Greg also works as a professional fisherman he and can only afford to save ¼ of his income after tax.mightbe able to get the GST (15%) that is already part of the price for the boat (plus oars and safety gear) taken off and only pay the price before GST was added.

Excellence Question


Because he has been working very hard Greg’s boss is and can only afford to save ¼ of his income after tax.thinkingabout giving him a 7% raise. Ifhe gets this, Greg can save all of the extra money after tax each week as well as the amount he would normally save.

Excellence question


Total cost of dinghy
Total Cost of Dinghy and can only afford to save ¼ of his income after tax.

$1 680 Greg’s share of dinghy cost

$135 Oars and safety gear

1680 + 135 = 1815

$1 815 Total cost


Time to save
Time to save and can only afford to save ¼ of his income after tax.

$1 815 Total cost

$57.04 Savings per week

1815 ÷ 57. 04 = 31.82

It will take 32 weeks for Greg to save up enough to buy the dinghy.


ad