Livets
Download
1 / 22

Livets Ord April 2013 - PowerPoint PPT Presentation


  • 140 Views
  • Uploaded on

Livets Ord April 2013. «Vær ikke vrantne mod hverandre, brødre!» (Jak 5, 9). For bedre at forstå Livets Ord, som foreslås for denne måned, er det nødvendigt at kende dets baggrund. Der var konstateret uenigheder i de kristne menigheder, som apostelen Jakob stiler sit brev til.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about ' Livets Ord April 2013' - aron


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

Livets

Ord

April 2013For bedre at forstå Livets Ord, som foreslås for denne måned, er det nødvendigt at kende dets baggrund.Der var tale om skandaler, om forskelsbehandling på grund af social herkomst, om egoistisk brug af rigdom, om udbytning af arbejdere, om tro, der mere bestod af ord end af handling, og meget andet.


Alt dette gav anledning til forargelse og gensidig modvilje, og der var en ubehagelig stemning i hele menigheden.


«Vær ikke vrantne mod hverandre, brødre!» og der var en ubehagelig stemning i hele menigheden.


Allerede på apostlenes tid kunne man således se, hvad der også i dag gør sig gældende i vores menigheder.


De største vanskeligheder i vort trosliv er nemlig ofte ikke dem, der kommer udefra, fra verden, men indefra.


Der kan opstå situationer, hvor vores medmenneskers væremåde ikke er i overensstemmelse med det kristne ideal.
Denne mangel på sammenhæng og et inkonsekvent liv, som kan være mere eller mindre alvorlig, har sine rødder i en tro, der ikke altid er oplyst, og i en kærlighed, der stadig er meget ufuldkommen overfor Gud og næsten.

Derfor bør den kristnes første reaktion ikke være, at man bliver utålmodig og uforsonlig, men at man gør, det Jesus har lært os.


Han ønsker, at vi venter tålmodigt, at vi viser forståelse og barmhjertighed. Derved vil kimen til det gode, der er sået i os, udvikle sig bedre, ligesom lignelsen om rajgræsset blandt hveden fortæller.(Matt 13, 24-30 og 36-43).


«Vær ikke vrantne mod hverandre, brødre!» forståelse og barmhjertighed. Derved vil kimen til det gode, der er sået i os, udvikle sig bedre, ligesom lignelsen om rajgræsset blandt hveden fortæller.


Hvordan skal vi så leve Livets Ord for denne måned? Det stiller os overfor et vanskeligt aspekt ved det kristne liv.


Vi tilhører alle sammen forskellige fællesskaber: familie, menighed, forening, arbejdsplads og nabolag, hvor der desværre er meget, der efter vores mening burde være anderledes.


Det kan være et spørgsmål om temperament, forskellige synsvinkler og adfærd, halvhjertethed, der kan gøre ondt og virke frastødende.I stedet for at brokke sig eller fordømme - som man kunne fristes til - skal vi vise tolerance og forståelse; derefter kan vi, hvis det er muligt, hjælpe vores næste til at rette hans fejl.


Men lad os først og fremmest give et kristent vidnesbyrd, hvor vi møder eventuelle mangler på kærlighed og omhu med en større kærlighed og omhu fra vores side.


«Vær ikke vrantne mod hverandre, brødre» hvor vi møder eventuelle mangler på kærlighed og omhu med en større kærlighed og omhu fra vores side.(Jak 5, 9).

  • Tekst af Chiara Lubich, skrevet i 1989

  • Grafik af Anna Lollo i samarbejde med Placido D’Omina (Sicilien, Italien)

  • * * * Livets Ord udkommer på 96 sprog og kommer ud

  • til millioner af mennesker i hele verden gennem presse, radio, TV og internet.

  • For mere information, se www.focolare.dk og www.focolare.org

  • Denne PPT er oversat til flere sprog og findes på www.santuariosancalogero.org


ad