ORFEJ I EURIDIKA - PowerPoint PPT Presentation

Orfej i euridika
Download
1 / 4

  • 178 Views
  • Uploaded on
  • Presentation posted in: General

ORFEJ I EURIDIKA. Pripremio: Bruno Rehak , 7.c Osnovna škola braće Radića Pakrac. Tko ?.

I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.

Download Presentation

ORFEJ I EURIDIKA

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Presentation Transcript


Orfej i euridika

ORFEJ I EURIDIKA

Pripremio: Bruno Rehak, 7.c

Osnovna škola braće Radića Pakrac


Orfej i euridika

Tko?

Orfej je bio sin Apolona i Muze epske poezije, od kojih je naslijedio dar čudesnog sviranja na liri i prekrasan glas. Volio je prelijepu nimfu Euridiku, a kada su se vjenčali, njihova sreća bila je potpuna.


Kasnije

Kasnije…

  • Kada su jednoga lijepog dana uživali na livadi, Euridiku je ugrizla zmija i ona je umrla. Orfej je bio neutješan. Bio je toliko očajan da je odlučio otići u podzemni svijet i pokušati spasiti Euridiku. Tamo je vladarima pjevao za izbavljenje svoje voljene.

  • Ganuti njegovim pjevanjem odlučili su pustiti Euridiku da pođe s Orfejem, ali uz jedan uvjet; kada se budu penjali iz podzemnog svijeta, Orfej se ne smije okrenuti za Euridikom koja je trebala pratiti njegove stope.


A onda

A onda…

  • Krenuvši polako, Orfej, mučen velikom čežnjom da vidi lice svoje voljene i zabrinut jer nije čuo njezine korake, prekršio je postavljeni uvjet. Euridika je vraćena u podzemni svijet i Orfej ju je izgubio zauvijek. 


  • Login