APL CHINA
Download
1 / 28

APL CHINA - PowerPoint PPT Presentation


  • 110 Views
  • Uploaded on

APL CHINA. IZDELEK IZ 4. IZPITNE ENOTE. JERNEJ POTOČNIK. PTIC PORTOROŽ. PLOVBNI TEHNIK, 4.PLT. 2010/2011. V PORTOROŽU, MAREC 2011 MENTOR: ROK SORTA, KAP.D.PL. Uvod: Predstavil bom ladjo katera je preživela nepričakovan tajfun Babs na pacifiškem oceanu. APL.

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about ' APL CHINA' - alicia


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

APL CHINA

IZDELEK IZ 4. IZPITNE ENOTE

JERNEJ POTOČNIK

PTIC PORTOROŽ

PLOVBNI TEHNIK, 4.PLT

2010/2011

V PORTOROŽU, MAREC 2011 MENTOR: ROK SORTA, KAP.D.PL


Uvod:

Predstavil bom ladjo katera je preživela nepričakovan tajfun Babs na pacifiškem oceanu.


APL

To podjetje je nastalo na Kitajskem in se zlo razvilo in razširilo po celem svetu. Njihove ladje prevažajo in izvažajo tovor na vse kontinente in večje države.

V San Francisco


Glavne transportne poti podjetja APL shipping po svetu.Podjetje deluje že vrsto let tudi iz časa zlate mrzlice od leta 1848 in še vedno je zelo operativno pri svojem delu. Za logistiko imajo zelo dobro priskrbljeno zato tudi dobro poslujejo in novim strankam pomagajo pri kupovanju in prodaji tovora.


Grb podjetja se je skozi leta razvoja spreminjal obdržali so obris orla in kratice podjetja za lažjo berljivost.


Leta 1961 do ladje nadgradili oz so začeli z gradnjo kontejnerskih ladij, kar temu je sledil tudi poznih 90letih izgradnja APL CHINE za transport kontejnerjev.


V 10letih je podjetje imelo v lasti 58% svojih ladij kontejnerskih.

Razširili so svoje delo tudi v prevozništvo, da hitreje je blago prišlo iz kontejnerjev do kupca in s tem so prihranili na denarju.


Osnovni podatki ladje: Izgradnja kontejnerskih.

Conbulk, zgrajena med letom 1994 in 1995 pri Howaldtswerke-družbi Deutsche Werft AG, v Kilu, v Nemški Republiki. Iz Kila je bila položena kobilica 12 julija 1994, končana je 18 marca 1995. Prispela je 27 septembra 1995 na Kitajsko.

Kiel, Nemčija


Podatki o lasnosti ladje kontejnerskih.


Opis: kontejnerskih.

Ladja je izplula iz Taiwan (Kaohsiung) od koder na poti bila v Seattelsko pristanišče. Zamudila je z prevozom tovora dva dni zaradi srečanja z tajfunom Babs na tihem oceanu.


Posadka je preživela tajfun Babs na tihem oceanu zaradi dobre usposobljenosti celotne posadke in dobrega vodenja navigacije kapetana ladja.


Na levi; Brian Holmes predaja nagrado za leto 2008 VOS dobre usposobljenosti celotne posadke in dobrega vodenja navigacije kapetana ladja.

na desni; Kapitanu Jeff Cowan iz ladje APL China.


Tajfunu se niso mogli izogniti oz je podjetje prevažalo tovor, ki je bil namenjen otrokom za božič, da bi bil pravočasno dostavljen so šli skozi tajfun kar jim je tudi “uspelo”.


Izgubili so približno 400 kontejnerjev med tajfunom ostalih 600 pa so bili preveč poškodovani oz ne več uporabni. Vsa posadka je preživela dobro tajfunsko izkušnjo na morju.Potrebovali so posebna dvigala za odstranitev dobro pritrjenih ampak obtolčenih kontejnerjev.


Zelo podobna nesreča se je zgodila na ladji pritrjenih ampak obtolčenih kontejnerjev.OOCL America v začetku leta 2000.


Našli so tudi nekaj izgubljenega tovora, ki je plaval po morju in tudi gledali kako so morski tokovi dele tovora odnesli na obale morja.


Na leto se izgubi od 7.000 – 10.000 kontenerjev v morju kar ogroža druge ladje. Težko jih je opaziti, ker so vodo tesno zaprti in plujejo tik pod površjem gladine morja. Z tem se tudi zelo onesnažuje okolje in ogroža varnost na morju.

Vleka kontejnerja iz vode.


Ladja je bila obnovljena in pridobila je novo boljšo opremo tudi motorje so zamenjali tako doseže tudi 24,6 vozlov hitrosti.


Danes APL družba je postala prva kompanija ki je začela uporabljati 53-fitne kontejnerje z tem so povečali možnost prevažanja večje količine tovora v enem kontejnerju.


To je bila največja uporabljati 53-fitne kontejnerje z tem so povečali možnost prevažanja večje količine tovora v enem kontejnerju.kontejnerska katastrofa v zgodovini ladij od kar se prevaža tovor v zabojih.


Viri: uporabljati 53-fitne kontejnerje z tem so povečali možnost prevažanja večje količine tovora v enem kontejnerju.http://www.ilwu19.com/history/china.htm

http://www.pomorska-sola.si/pomorstvo/Rok%20Sorta%20nesree%20na%20morju/apl%20china%201.jpg

http://www.apl.com/history/timeline/stat11.htm#aplc

http://www.bridgedeck.org/galleries_hi/Apl/APL-Bridge.jpg

http://www.alibaba.com/product-gs/367990259/logistics_services_from_China_to_Balboa.html

http://gcaptain.com/wp-content/uploads/2007/09/apl-logos.png

http://www.cargolaw.com/CL/cl_334.shtml

http://farmtoysandmore.com/images/comingsoon/pemm78043_volvo_w_container_apl.jpg

http://www.schleswig-holstein.de/cae/servlet/contentblob/869668/normal/special_kiel_port_280.jpg

http://www.websters-dictionary-online.org/definitions/Typhoon+Babs+%25281998%2529?cx=partner-pub-0939450753529744%3Av0qd01-tdlq&cof=FORID%3A9&ie=UTF-8&q=Typhoon+Babs+%281998%29&sa=Search#922

http://asvts.com/careers/careers_images/apl_china.jpg

http://www.calebwhitbeck.com/china.html

http://www.vos.noaa.gov/MWL/aug_09/awards.shtml

http://www.friendship-offshore.com/attachments/Image/P6030059.JPG


ad