Zhvillimi psikomotor
Download
1 / 11

Zhvillimi Psikomotor - PowerPoint PPT Presentation


 • 159 Views
 • Uploaded on

Leksioni 7. Zhvillimi Psikomotor. Zhvillimi motor: Me te qete dhe me pak aktive Aktivitete me te nderlikuara dhe te orientuara drejt objektivave Me te afte e me te shkathet Luajne me lojra me te nderlikuara Rritet shkalla e perqendrimit Vizatime me te kuptueshme

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about ' Zhvillimi Psikomotor' - afra


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
Zhvillimi psikomotor

Zhvillimi Psikomotor


Mosha 5 vjec

 • Zhvillimi motor:

 • Me teqetedhe me pakaktive

 • Aktivitete me tenderlikuaradheteorientuaradrejtobjektivave

 • Me teafte e me teshkathet

 • Luajne me lojra me tenderlikuara

 • Rritetshkalla e perqendrimit

 • Vizatime me tekuptueshme

 • Percaktim I doresdominuese

Mosha 5 vjec


5 vjec

 • Loja:

 • Me konkurruesedhe me teperpunuara

 • Loja ne grup

 • Imitim I territurve ne lojra

 • Pelqejnetendertojne

 • Kendojne, kercejne, perdorim I kasetave me kenge

5 vjec


5 vjec1

 • Sjellja adaptive:

 • Vishenvete pa problem

 • Ndihmevetem per lidheset e kepuceveoseveshjetenderlikuara

 • Ushqehen vete

 • I sherbejnevetes per nevojat ne tualet

 • Jashteshtepisekanenevoje per ndihme per tekaluarrrugen

 • Eksplorimvetem I ambientitjashteshtepise

5 vjec


5 vjec2

 • Sjelljasociale:

 • Bashkepunim me tetjeret

 • Aktivitete ne grup

 • Kuptojnetedrejtat e tetjereve

 • U pergjigjenkerkesaveteterriturve

 • Ndergjegjesohen per rregullat, mesohen me to

 • Pelqejneaktivitetet, udhetimet

5 vjec


5 vjec3

 • Gjuha:

 • Pasurim I tefoluritdhefjalorit

 • Struktura e fjalise me e nderlikuardhe me e sakte

 • Interesohen per kuptimin e fjaleve

 • Interes per librat

 • Mesojnenumrat, ngjyrat, duanteshkruajne

5 vjec


Mosha 6 8 vjec

 • Zhvillimi motor:

 • Fizikishttepavarur

 • Vrapojne, kercejne, ruajneekuilibrinshume mire

 • Perpunim I aftesivemotore, koordinim, pjesemarrje ne aktivitete

 • Sfidojneveten, bejnegara, zhvillojneaftesite

Mosha 6-8 vjec


6 8 vjec

 • Loja:

 • Shume me aktive ne lojratendryshme

 • Gjimnastike, akrobaci

 • Interes per pullat, makinatne leter, kukullatetj.

 • Pjesemarrje ne dramatizime duke bererolin e kafsheveoseteprofesionevetendryshmetenjerezve

6-8 vjec


6 8 vjec1

 • Sjellja adaptive:

 • Me tepavarur e tesigurt

 • Vishenvete

 • Shkojnevete ne tualet, edhenaten

 • Mesohen me lekun

 • Shkojnevete ne shkolledheteshoket

 • Interes per situatadherrethanatendryshmesociale

6-8 vjec


6 8 vjec2

 • Sjelljasociale:

 • Konsiderate per shprehjet e lojes

 • Permiresim I aftesivesociale

 • Me teafte, kompetente me shprehitesociale

 • Perqendrim ne shkolledhe ne aktivitetet me moshataret

 • Me tendjeshemndajreagimevetetetjereve

 • Prirjetereagojnenegativishtkurjane ne presionosekurkritikohen ne sytetetjereve

6-8 vjec


6 8 vjec3

 • Gjuha:

 • Me e sofistikuardhe me e perpunuarne varesiedhetemjedisitgjuhesorkurriten

 • Mesojneteshprehinndjenjatdheemocionet me fjale (edhe me heret)

 • Shprehinqartekuptimet e tyre

 • Kuptojneshakatedhehumorin

 • Lexojne, shkruajne, numerojne

6-8 vjec


ad