FLUX MAGNETIC - PowerPoint PPT Presentation

Flux magnetic
Download
1 / 9

 • 73 Views
 • Uploaded on
 • Presentation posted in: General

FLUX MAGNETIC.

I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.

Download Presentation

FLUX MAGNETIC

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Presentation Transcript


Flux magnetic

FLUX MAGNETIC


Flux magnetic

Inductia electromagnetica este marmea fizica vectoriala iar inductia electromagnetica este un fenomen fizic.Fenomenul de producere a unei tensiuni electromotoare datorita variatiei fluxului magnetic se numeste inductie electromagnetica.Legea inductiei electromagnetica: tensiunea electomotoare indusa de prorprtionala cu viteza de variatie a fluxului magnetic cu semn schimbat autoinductiaIn prima expeirenta curentul electric prin circuit creste de la 0 la valoarea maxima intr-un timp relativ mai mare.Cauza cresterii curentului electric produce in bobina o variatie a inductiei magnetice si a fluxului magnetic.In acest caz prin circuit se induce o tensiune electromotoare care produca un curent electric indusa a carui sens este opus din circuit. Curentul total va fi mai mic. Deacea ampermetru indica o crestere lenta a curentuluiIn a 2 experienta scaderea fluxului magnetic produce un curent electric cu acelasi sens care suprapunanduse pe cel initial produce sclipirea becului.Autoinductia este fenomenul de producere aunui curent electric printr-un circuit datorita variatiei curentului prin acel circuit.Legea autoinductiei: tensiunea electromotoare auto indusa este proportionala cu viteza de variatie a curentului electric cu semn schimbat


Flux magnetic

Curentul electric trifazat.Este acel curent prin care se obtin 3 faze in timpul unei relatii complete a rotorului in stator. Se obtine folosind pe 3 bobine asezate sub un unghi de 120 grade.Tensiunea dintree doua faze care este de 380V iar intre faza si nul 220VTransformatorul.Transformatorul este un dispozitiv folosit pentru a modifica tensiunea in 2 circuite electrice.Transformatorul este format dintr-un miez metalic (fier si siliciu) sub forma de tole(placute)Pe cadrul respectiv sunt fixate 2 bobinecare se fixeaza la circuitul cu sursa electrica se numeste bobina primara(circuit primar ) iar cealalta bobina secundara(circuit secundar)Transformatorul se foloseste in curent alternativ. El poate fi folosit pentru ridicarea tensiunii(transformator ridicator de tensiune) sau pentru a cobora tensiunea (transformator pentru coborarea tensiunii)Functionarea transformatorului la trecerea curentului electric alternativ prin bobina primara in aceasta apare un camp macnetic variabil acest camp macnetic variabil se inchide prin miezul de fier si produce prin bobina secundara a tensiunii electromotoare indusa a carui valoare depinde (este proportionala cu numarul spirelor bobinei)


Legile lui faraday

Legilelui Faraday


Flux magnetic

 • Michael Faraday (22 septembrie1791-25 august1867) a fost un fizician şi chimist englez.

 • În fizică face cercetări importante privind cunoaşterea electromagnetismului şi dezvoltarea aplicaţiilor acestuia.

 • Îşi propune producerea curentului electric cu ajutorul magnetismului, experienţe pe care le începe în anul 1821, terminându-le cu succes în anul 1831.


Flux magnetic

Legilelui Faraday :

La trecereacurentului electric printr-un electrolit, adica in timpulelectrolizei, au loc celedouaprocesedistincte :

 • transportulcurentului electric de catreioni;

 • reactilechimice care se produc la electrozi;


Flux magnetic

Pebazaexperimentala, M. Faraday (1832-1833) a observat ca exista o relatieintrecantitatea de electricitate care treceprintr-un electrolitsicantitatea de substantatransformataprinelectroliza.

Acesteobservatii l-au condus la enuntarealegilorelectrolizeisaulegilorlui Faraday.


Flux magnetic

 • Prima lege: cantitatea de substantatransformata la electrodesteproportionala cu cantitatea care treceprinelectrolit.

  Deci: m= kIt= kQ

 • undemreprezintacantitatea de substantatransformata la electroliza, in g ; I- intensitateacurentului, in A; t- timpul de electroliza, in s; k- o constanta de proportionalitate; Q- cantitatea de curent care treceprinelectrolit.


Flux magnetic

 • A doualege: cantitatile de substantadiferite, transformate la electrozi de aceiasicantitate de electricitate, suntproportionale cu echivalentiilorchimici.


 • Login