K rnyezet v delem

K rnyezet v delem PowerPoint PPT Presentation


  • 153 Views
  • Uploaded on
  • Presentation posted in: General

Rengeteg dolog megy t

Download Presentation

K rnyezet v delem

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Presentation Transcript


1. Környezet védelem

2. Rengeteg dolog megy tönkre a világban. Észre sem vesszük hogy csak a kényelmünkel törodünk közben tönkre tesszük az otthonunkat. Sok mindennel szennyezzük a földet. Közben pedig nem tunik fel hogy nem lesz hol élnünk. De szerencsére vannak dolgok melyekkel véget vethetünk a szennyezésnek. Az eTwining nevu pályázat segítségével próbálunk ezen segíteni.

3. Ránk is hatással van! Ha szennyezzük a környezetet nem csak a természetben teszünk kárt,hanem magunkban is. pl.: ha szennyezzük a vizet szennyezett vizet iszunk, ha szennyezzük a levegot azt lélegezzük be és még sorolhatnánk. Ezért kell vigyáznunk az otthonunkra: a földre!

4. A szmog A szmog a környezetszennyezés  miatt kialakuló füstköd . A földrajzi és idojárási körülményektol, valamint a levegoben található szennyezoanyagoktól függoen kétféle füstködöt különböztetünk meg. Elnevezésük oxidáló/redukáló hatásuk, ill. elso észlelési helyük alapján történik. A szmog kialakulását úgy hárítják, hogy különbözo biztonsági óvintézkedéseket tesznek pl.: kötelezo szuro berendezés(katalizátor), vagy páros napokon páros számra végzodo rendszámú autók közlekedhetnek. TEGYÉL ELLENE!!!

5. Víz szennyezés Vízszennyezésnek nevezzük azt a környezetszennyezo folyamatot, melynek során a víz foként emberi tevékenységbol kifolyóan rosszabb minoséguvé válik. A vízszennyezés a vízi állatokat és növényeket károsítja, vagy pusztítja el. Az állatokat akár fizikai módon is rongálhatja. (Például mikor a hulladékba belegabalyodnak) .TEHETSZ ELLENE TE IS!!!

6. Felmelegedés A legelfogadottabb (bár széles köru elfogadottsága még nem jelenti a bizonyítottságát) vélemények szerint a globális felmelegedés embe-rek miatt történik. Leginkább az esoerdok kivágása és a víz pocsékolása miatt lesz globális felmelegedés a földön. Nem lehet megoldani hogy ne legyen fa ki termelés, de ha mérsékkel tennénk meg lehetne oldani a felmelegedést. SEGÍTSÉG KELL A FÖLDNEK!!!

7. Talaj szennyezés A talajszennyezés leggyakoribb forrásai a szemét- és hulladéklerakók.Ha nem tartják be a környezetvédelmi eloírásokat, veszélyes anyagok (mérgek,nehézfémek) szivárognak a talajba. A talaj számos élolény élohelye. A talajt foleg rovarirtószerekkel, növényvédoszerekkel, hulladékokkal, nitrogénnel és foszfortartalmú mutrágyákkal szennyezik. A talaj szennyezésének mellékhatása az, hogy a növények felszívják a szennyezést és rajtuk át mi is megesszük, így megbetegítheti különbözo szerveinket

8. Zajártalom Az építoipar, a mezogazdaság, az erdészet, a fém- és fafeldolgozó-ipar, a bányászat és a kofejtés tartoznak tipikusan azon ágazatok közé, ahol a férfi munkavállalók eros zajártalomnak vannak kitéve. Meg kell ugyanakkor jegyezni, hogy az új tagállamok ezen ágazataiban nagyobb a munkavállalók aránya. Hasonlóképpen, beszámolók szerint a bányászat területén a zajexpozíció rendkívülmagas. Általában munkavállalói beszámolók jelzik, hogy a fizikai kockázati tényezok is, mint pl. a zaj, a vibráció, a fájdalmas testtartás, nagyobb az új tagállamokban.

9. Segíthetsz! Sokan segítenek. Szerinted számít egy ember segítsége? Hát persze. A tudósok sokat foglalkoznak azokkal a találmá-nyokkal melyek nem szennyezik a környe-zetet. Ha nekik is megy, neked miért ne menne?

10. Mi is segítünk!

  • Login