Logical reasoning-Blood Relation
This presentation is the property of its rightful owner.
Sponsored Links
1 / 12

Logical reasoning-Blood relation PowerPoint PPT Presentation


Free logical reasoning questions and answers from many competitive exams will be discussed in Mydearstudent. Logical reasoning is a important task for all students to overcome in many educational situations. Logical reasoning will definitely test every student's brain speed and decision making capacity. In mydearstudent website there are many Reasoning topics with solved questions and answers.1) Alpha-Numaric Reasoning2) Alphabet Reasoning3) Analogy Reasoning4) Blood Relation5) Assertion6) ClassificationFor more details go through the websitehttp://www.mydearstudent.com/reasoning

Download Presentation

Logical reasoning-Blood relation

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Presentation Transcript


Logical reasoning blood relation

Logical reasoning-Blood Relation


Logical reasoning blood relation

1) "Vital's son is vinay's son's uncle"How is Vital 

related to Vinay?

Ans:- FATHER

Explanation:-

• Vinay's son's uncle = Vinay's brother.

• So vital's son is vinay's brother.

• Final conlusion is the Vital is vinay's father. 


Logical reasoning blood relation

2) A and B are married couple, X and Y are brothers,X 

is the brother of A.hOW is Y related to B?

Ans:- BROTHER IN LAW

Explanation:-

• Given A and B are husband and wife, X and Y are 

brother of A.

• ---->    X is the brother of A,

• So, Y also brother of A.

• Finally we can conclude as Y is the brother in law of 

B.


Logical reasoning blood relation

3) Amrita introduces a man as the son of the brother 

her mother.How is the man related to Amrita?

Ans:-    COUSIN

Explanation :-

• Brother of mother = uncle,Uncle's son = Cousin.

• So he is Amrita's cousin.


Logical reasoning blood relation

4) By seeing a photograph Karthikeya said that she is 

the daughter of his grandfather's only son, then What 

is the relation of Karthikeya with that girl?

Ans:- Brother 

Explanation :-

• His grandfather's only son -- Karthikeya's father

 

So, the girl is the daughter of Karthikeya's father

•  i.e., Karthikeya and the girl are brother and sisters.

•  ----->    Karthikeya is the brother. 


Logical reasoning blood relation

5) C`s mother is sister of B and daughter of A. D is 

daughter of P and sister of E. How is A related to E ?

Ans:- Grandmother

Explanation :-

• -->   D is daughter of B and sister of E. So,E is 

daughter of B.

•  Now, the sister of B is the daughter of A.

• ----->   B is also the daughter of A. 

• ----->    E is the grand daughter of A.

• So, A is the Grandfather or Grandmother of E.


Logical reasoning blood relation

6) P and Q are brothers.R and S are sisters.P's son is 

S's brother.How is Q related to R?

Ans:- UNCLE

Explanation :-

Explanation :-

• Here  P and Q are brothers and P's son is S's brother

• ie S is the daughter of P and R and S are sisters 

• and R is also daughter of P.

• Final conclusion is Q is the uncle of R.


Logical reasoning blood relation

7) Pointing to a photo in album, vineetha said "He is 

the only son of the father of my sister's brother".How 

is that person related to Vineetha?

Ans:- BROTHER

• Explanation :-

• Sister's brother = brother, brother's father = father,

• Father's son = brother.

• So he is vineetha's brother.


Logical reasoning blood relation

 8) q is the brother of r,p is the sister of q,t is the 

brother of s,s is the daughter of r.Find the cousins of 

q?

Ans:- s,t

Explanation :-

------>    t is the brother of s and s is the daughter of r.

------>    so,t and s are children of r.

------>    Given q is the brother of r.

• ------->   So,t and s are the cousins of q.


Logical reasoning blood relation

9) What we called Grand daughter's daughter?

Ans:- GREAT GRAND DAUGHTER

Explanation :-

There is no explanation to this, this is a fixed relation.


Logical reasoning blood relation

10) When father's side relation is called 

PATERNAL,tHEN MOTHER'S SIDE RELATION = -----?

Ans:- MATERNAL

Explanation:-

This is the existing usage pattern in Blood relations.


  • Login