Musical
Download
1 / 16

El Vallespir - PowerPoint PPT Presentation


  • 351 Views
  • Uploaded on

Sardana

loader
I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described.
capcha
Download Presentation

PowerPoint Slideshow about 'El Vallespir' - Jepet


An Image/Link below is provided (as is) to download presentation

Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author.While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript
Slide1 l.jpg

Musical

( va automàtic )


Slide2 l.jpg

Maria Rosa Marcos Poquet

el seu nom artístic

Salomé

va nàixer a Barcelona

al 1939

La seva vida artística va

començar a Ràdio Barcelona,

va ser presentadora de Televisió,

en el 1962 va guanyar el festival

del Mediterrani amb la cançó

“ Se’n va anar “

avui desprès dels anys la

podrem escoltar amb la sardana

“En el Vallespir “

de la sarsuela

“Cançó d’amor i de guerra”


Slide4 l.jpg

En el Vallespir la vida del meu cor

un jorn jo vaig sentir les

glòries de l’amor,

terra bella terra nostra,

terra de l’amor sens fi,

llum tota bellesa de bonic florí.

Dolça terra jo t’estimo,

i amb el cor tot abrandat

terra meva jo et proclamo

mon amor mai igualat.

Dolça terra jo t’estimo,

i amb el cor tot abrandat

terra meva jo et proclamo

mon amor.


Slide5 l.jpg

Per a tu ma vida, serà l’alegria

del goig de l’amor,

terra nostra ta preuada formosor

tingui sempre la besada del meu cor.Slide8 l.jpg

terra bella terra nostra,

terra de l’amor sens fi,

llum tota bellesa de bonic florí.

Dolça terra jo t’estimo,

i amb el cor tot abrandat

terra meva jo et proclamo

mon amor mai igualat.

Dolça terra jo t’estimo,

i amb el cor tot abrandat

terra meva jo et proclamo

mon amor


Slide9 l.jpg

Per a tu ma vida, serà l’alegria

del goig de l’amor,

terra nostra ta preuada formosor

tingui sempre la besada del meu cor.


Slide10 l.jpg

Terra nostra terra aimada

per a tu la flor millor,

per a els Sants les flors boscanes,,,

per tu la flor del cor, !


Slide11 l.jpg

El Vallespir és una comarca de la Catalunya del Nord que limita per la banda sud amb les comarques de la Garrotxa, el Ripollès i l'Alt Empordà i per la banda nord amb el Conflent i el Rosselló. Presenta un fort contrast entre les altes muntanyes del massís del Canigó i les valls. El baix Vallespir, és a dir, la Conca de Ceret, es comunica amb la plana i té unes activitats semblants; només el fet de ser enclotat en els Aspres al nord i el massís del roc de Frausa al sud li forneix el caràcter de conca i unes gelades fortes a la primavera. El Vallespir mitjà és un conjunt de valls estretes dominades per vessants rosts i embosquejats d'alzines al solell, de roures i esplèndids castanyers a l'obac. L'alt Vallespir té, a sobre de valls encaixades, uns replans i uns amples alvèols granítics penjats al sector de Cortsaví i de Sant Llorenç de Cerdans i la magnífica vall de Prats de Molló. Cap al nord les serres i els pics aguts del massís del Canigó el separen del Conflent; de l'altra banda, cap al sud, Costoja i l'alta vall de la Muga miren cap a la Garrotxa. El Vallespir correspon a la conca del Tec i dels seus afluents, i a la conca de la ribera de Roma, amb l'alvèol de Sant Joan i de Sant Martí d'Albera, que forma la part més oriental del Vallespir.

( avanceu al vostra gust )


Slide12 l.jpg

AUCA DE LA CATALUNYA NORD limita per la banda sud amb les comarques de la Garrotxa, el Ripollès i l'Alt Empordà i per la banda nord amb el Conflent i el Rosselló. Presenta un fort contrast entre les altes muntanyes del massís del Canigó i les valls. El baix Vallespir, és a dir, la Conca de Ceret, es comunica amb la plana i té unes activitats semblants; només el fet de ser enclotat en els Aspres al nord i el massís del roc de Frausa al sud li forneix el caràcter de conca i unes gelades fortes a la primavera. El Vallespir mitjà és un conjunt de valls estretes dominades per vessants rosts i embosquejats d'alzines al solell, de roures i esplèndids castanyers a l'obac. L'alt Vallespir té, a sobre de valls encaixades, uns replans i uns amples alvèols granítics penjats al sector de Cortsaví i de Sant Llorenç de Cerdans i la magnífica vall de Prats de Molló. Cap al nord les serres i els pics aguts del massís del Canigó el separen del Conflent; de l'altra banda, cap al sud, Costoja i l'alta vall de la Muga miren cap a la Garrotxa. El Vallespir correspon a la conca del Tec i dels seus afluents, i a la conca de la ribera de Roma, amb l'alvèol de Sant Joan i de Sant Martí d'Albera, que forma la part més oriental del Vallespir.

Conflent, Cerdanya,

Capcir, Rosselló, i

El Vallespir

Formen tot un bastó

al nord de nostra

nació

A Rià va sorgir un

dia del Pilós, la

dinastia

seguiu


Slide13 l.jpg

El Bisbe Oliba un món limita per la banda sud amb les comarques de la Garrotxa, el Ripollès i l'Alt Empordà i per la banda nord amb el Conflent i el Rosselló. Presenta un fort contrast entre les altes muntanyes del massís del Canigó i les valls. El baix Vallespir, és a dir, la Conca de Ceret, es comunica amb la plana i té unes activitats semblants; només el fet de ser enclotat en els Aspres al nord i el massís del roc de Frausa al sud li forneix el caràcter de conca i unes gelades fortes a la primavera. El Vallespir mitjà és un conjunt de valls estretes dominades per vessants rosts i embosquejats d'alzines al solell, de roures i esplèndids castanyers a l'obac. L'alt Vallespir té, a sobre de valls encaixades, uns replans i uns amples alvèols granítics penjats al sector de Cortsaví i de Sant Llorenç de Cerdans i la magnífica vall de Prats de Molló. Cap al nord les serres i els pics aguts del massís del Canigó el separen del Conflent; de l'altra banda, cap al sud, Costoja i l'alta vall de la Muga miren cap a la Garrotxa. El Vallespir correspon a la conca del Tec i dels seus afluents, i a la conca de la ribera de Roma, amb l'alvèol de Sant Joan i de Sant Martí d'Albera, que forma la part més oriental del Vallespir.

nou vol:” Pau i treva

i res de dol”

Pel tractat dels

Pirineus, passàrem

del cap als peus.

Pirineu no és frontera

ni per Querol ni

per Cervera.

Nosaltres sabem prou bé,

el que som i volem ser

Al nord tenim la república

però ens nega la veu publica

Al sud tenen monarquia,

que suporten cada dia


Slide14 l.jpg

A Salses hi ha la Porta, limita per la banda sud amb les comarques de la Garrotxa, el Ripollès i l'Alt Empordà i per la banda nord amb el Conflent i el Rosselló. Presenta un fort contrast entre les altes muntanyes del massís del Canigó i les valls. El baix Vallespir, és a dir, la Conca de Ceret, es comunica amb la plana i té unes activitats semblants; només el fet de ser enclotat en els Aspres al nord i el massís del roc de Frausa al sud li forneix el caràcter de conca i unes gelades fortes a la primavera. El Vallespir mitjà és un conjunt de valls estretes dominades per vessants rosts i embosquejats d'alzines al solell, de roures i esplèndids castanyers a l'obac. L'alt Vallespir té, a sobre de valls encaixades, uns replans i uns amples alvèols granítics penjats al sector de Cortsaví i de Sant Llorenç de Cerdans i la magnífica vall de Prats de Molló. Cap al nord les serres i els pics aguts del massís del Canigó el separen del Conflent; de l'altra banda, cap al sud, Costoja i l'alta vall de la Muga miren cap a la Garrotxa. El Vallespir correspon a la conca del Tec i dels seus afluents, i a la conca de la ribera de Roma, amb l'alvèol de Sant Joan i de Sant Martí d'Albera, que forma la part més oriental del Vallespir. un símbol que ens reconforta.

Aquí s’alça el Canigó

cim i far de la nació.

A Perpinyà, de temps ha,hi ha un ferm palau sobirà.

Un fill de Prats de Mollóva lluitar amb seny i braó

I al Castellet crema ufana,nostra flama catalana.

Fou en Josep Trinxeriaque els "angelets" dirigia.


Slide15 l.jpg

Una festa al febrer ens guanya limita per la banda sud amb les comarques de la Garrotxa, el Ripollès i l'Alt Empordà i per la banda nord amb el Conflent i el Rosselló. Presenta un fort contrast entre les altes muntanyes del massís del Canigó i les valls. El baix Vallespir, és a dir, la Conca de Ceret, es comunica amb la plana i té unes activitats semblants; només el fet de ser enclotat en els Aspres al nord i el massís del roc de Frausa al sud li forneix el caràcter de conca i unes gelades fortes a la primavera. El Vallespir mitjà és un conjunt de valls estretes dominades per vessants rosts i embosquejats d'alzines al solell, de roures i esplèndids castanyers a l'obac. L'alt Vallespir té, a sobre de valls encaixades, uns replans i uns amples alvèols granítics penjats al sector de Cortsaví i de Sant Llorenç de Cerdans i la magnífica vall de Prats de Molló. Cap al nord les serres i els pics aguts del massís del Canigó el separen del Conflent; de l'altra banda, cap al sud, Costoja i l'alta vall de la Muga miren cap a la Garrotxa. El Vallespir correspon a la conca del Tec i dels seus afluents, i a la conca de la ribera de Roma, amb l'alvèol de Sant Joan i de Sant Martí d'Albera, que forma la part més oriental del Vallespir. la de l'ós de la muntanya

Prada té Universitatper a la catalanitat.

El rugbi és afició,del jovent d'aquest cantó

Aquí típica és l’olladacom a teca de trobada.

Som gent de mar i de vinyai quan cal tothom fa pinya.

Tot català al Rosselló,beu moscat amb el porró.


Slide16 l.jpg

.De Serrallonga, els versots, limita per la banda sud amb les comarques de la Garrotxa, el Ripollès i l'Alt Empordà i per la banda nord amb el Conflent i el Rosselló. Presenta un fort contrast entre les altes muntanyes del massís del Canigó i les valls. El baix Vallespir, és a dir, la Conca de Ceret, es comunica amb la plana i té unes activitats semblants; només el fet de ser enclotat en els Aspres al nord i el massís del roc de Frausa al sud li forneix el caràcter de conca i unes gelades fortes a la primavera. El Vallespir mitjà és un conjunt de valls estretes dominades per vessants rosts i embosquejats d'alzines al solell, de roures i esplèndids castanyers a l'obac. L'alt Vallespir té, a sobre de valls encaixades, uns replans i uns amples alvèols granítics penjats al sector de Cortsaví i de Sant Llorenç de Cerdans i la magnífica vall de Prats de Molló. Cap al nord les serres i els pics aguts del massís del Canigó el separen del Conflent; de l'altra banda, cap al sud, Costoja i l'alta vall de la Muga miren cap a la Garrotxa. El Vallespir correspon a la conca del Tec i dels seus afluents, i a la conca de la ribera de Roma, amb l'alvèol de Sant Joan i de Sant Martí d'Albera, que forma la part més oriental del Vallespir. sovint toquen els pebrots.

Sem, doncs, com la tramuntana, un vent que ningú no mana !

I ballem aquí a Vinçà el mateix que a l’Empordà.

Salvador

i aquí s’ha acabat


ad